Към съдържанието

Изчисляване на геометрия

Намиране на дължината на линия

 Това е добавка, която извежда дължнината на линия. Стартира се с командата ADD в AutoCAD. Можете да свалите файла от тук.

.<a href=“http://www.topbg.org“>TopBg.org Топ Класация</a>

Намиране на Площ и Периметър на многоъгълник

С тази добавка, кликвайки с мишката върховете на многоъгълника можете да намерите площа и периметъра му. Стартира се с командата АFA в AutoCAD. Можете да свалите файла от тук.

.

.

.

Намиране на Площ на няколко многоъгълника с избирането им.

С тази добавка, избирайки многоъгълници или полилинии, можете да намерите сумарната им площ. Стартира се с командата АМ в AutoCAD. Можете да свалите файла от тук.

.

.

.

.

.

Намиране на Сумарната дължина на няколко линии

С тази добавка, можете да намерите сумата от дължините на няколко линии. Удобна би била за бързо пресмятане на предварителни количеста за метална конструкция по монтажен план изчертан само с линии. Стартира се с командата АSL в AutoCAD. Можете да свалите файла от тук.

.

.

Намиране сумата на числата написани в текст

С тази добавка, избирайки няколко текста вие можете да получите тяхната сума. Текстовете могът да бъдат както цели числа, така и десетични дроби с десетичен разделител „.“ или „,“. Стартира се с командата АST в AutoCAD. Можете да свалите файла от тук.

.

Удължаване и скъсяване на линия

С тази добавка, може да се удължават и скъсяват линии. Стартира се с командата АLS в AutoCAD. Можете да свалите файла от тук.

.

.

.

.

Обединяване на линии в Полилиния

С тази добавка, маркирайки група линии, те се превръщат в полилиния. Стартира се с командата АJP в AutoCAD. Можете да свалите файла от тук.

.

.

.

Промяна на дължината на линия.

С тази добавка, може да се удължават и скъсяват линии. Стартира се с командата АCL в AutoCAD. Можете да свалите файла от тук.

.

.

.

.

.

.

.

Вашият коментар

Вашият коментар